З 8 по 10 березня, група підлітків (22 особи) з парафії Божого Милосердя, що в Житомирі, були в Першотравенську на реколекціях. Цього разу темою реколекцій (а це вже треті реколекції в Першотравенську) була «Сила Слова чи отрута лихослів’я?»

foto 1

Організаторами виїзду були о. Ярослав Ольшевський SAC – настоятель парафії, о. Павло Юрковський та с. Галина Шпильова. У парафії Матері Божої Цариці Розарію, групу прийняв настоятель о. Ян Подобінський теплими ковдрами, смачною їжею та вдалою атмосферою.

foto 3

Мої враження…

У нас був виїзд в Першотравенськ, з молодью. Ми дуже були раді поїхати всі разом. Тема цього виїзду була про “Слова”, які ми вважаємо простими словами, але це не так, ми можемо зруйнувати або ранити якусь людину своїми ж словами, якщо будемо говорити не думаючи. У нас була там катехеза. Сестра Галина розповідала нам, що вживати вульгарні слова, це не правильно, що буде знижатися наш духовний та інтелектуальний рівень. Ми дізналися багато нового та засвоїли урок на цій катехезі.

Також ми веселились, у нас були прогулянки, деякі хлопці як завжди грали футбол, а деякі закидали дівчат сніжками. Також кожного ранку у нас була зарядка, на яку нам було важко прокинутися, але ми все таки вставали. Саме головне те, що ми разом молилися Розарій та Коронку, завжди співали.

Мені дуже сподобалася ця поїздка. Я б ще раз поїхала. Мені сподобалося, що у нас забирали мобільні телефони, і ми разом спілкувалися і веселились. Дякую вам всім за цю чудову поїздку.

Загурська Настя

foto 4
Свята Літургія, адорація, коронка до Божого Милосердя, розарій, перегляд фільмів, фільмована хресна дорога (під час якої декілька дівчат плакали), праця в групах, співи, ігри, душевні посиденьки та «незабутні» ночі J – зробили ці реколекції надзвичайними.

Биковець Коля

foto 2

 

Мені сподобалися співи, дружня атмосфера, цікаві катехези, сніданок в п’ятницю – деруни та фільм про дівчинку з раком.

Ільченко Діма

 

Мені сподобалася праця в групах і те, як сестра задавала нам питання про лихослів’я. Я зрозуміла, що погані слова отруюють нас і завдають болю іншим.

Ковальська Аня