З 27 квітня по 29 квітня 2018 року в Зарічанах відбувся перший в Україні Паллотинський Симпозіум. Під час цих троьох днів ми слухали і роздумували над темою: «Початки Паллотинської харизми в Україні».  Історія перепліталася з молитвою і відкриттям нових постатей Паллотинської харизми в Україні.

foto1

Першого дня ми всі з самого початку зібрались на Святій Євхаристії яку очолив о. Артур Стемпєнь SAC – Директор Інституту Паллотті в Польщі. Після смачної вечері настало відкриття Симпозіуму який відкрила с. Йоланта Вагнер SAC голова НКР ОКА. Ввечері о. Валерій Дубина SAC, забрав нас на прогулянку в Рим. Чудові фото приблизили нам життя і родинні місця св. Вінцентія Паллотті. Другий день був дуже насиченим і неймовірно цікавим. Розпочали ми нашу зустріч  Святою Євхаристією. Коли вже підкріпились духовно нас чекала інтелектуальна пожива. Під час цього дня були представлені чотири постаті. Сестра Галина Кліменчук SAC представила нам постать о. Віктора Ожаровського –  учня  Вінцентія Паллотті. Семінарист Ярослав Драган SAC представив нам бр. Йосипа Ліпковського –  лікаря та брата. Отець Юрій Сіцінський SAC відкрив постать о. Алоїзія Маєвського SAC – першого паллотина, засновника Польської провінції  Христа Царя Всесвіту, Отців і Братів Паллотинів. Отець Анатолій Сіцінський SAC приблизив нам особу о. Станіслава Шульмінського SAC – апостола Сходу. Доповненям нашої  історичної мозаїки були два виступи о. Францішка Гомулчака SAC  про політичну, суспільну та релігійну ситуацію на Житомирщині в ХІХ і ХХ століттях, та пана Олега Ганського про Житомир – вчора та сьогодні. Кожен учасник зі мною напевно погодиться, що ці два виступи були дуже захоплюючі. Історичний фон який вони накреслили доповнив мозаїку цілого дня. Постаті які були представлені захоплюють своєю простотою, відвагою і відданістю.

foto9

Останній день нашого симпозіуму ми розпочали роздумами над уривком зі Святого Письма. Трохи згодом після сніданку ми вислухали доповідь о. Артура Стемпня SAC під назвою: „Вміти читати історію”. В якій він підкреслив важливість пізнання своєї тожсамості, свого коріння.  Останнім дуже важливим пунктом нашої зустрічі була Свята Євхаристія яку очолив о. Зенон Ханас SAC– Провінційний Настоятель Отців та Братів Паллотинів.

foto6

Час пізнавання цих постатей нам даний щоб ми подивилися на них з перспективи нашого сьогодення. Відкрили для себе іхні дари, придивились їм щоб зрозуміти наше завтра. Я дуже вдячний всім тим хто своєю працею і думками поділилися з нами всіма на цьому симпозіумі.

 о. Леонід Ярошинський SAC

foto10

Слава Ісусу Христу!

Ми, дуже раді, що мали можливість брати участь у першому Паллотинському симпозіумі в Україні в Зарічанах біля м. Житомира.

Ця зустріч відбувалася в атмосфері взаємної доброзичливості та зрозуміння. Особисте спілкування, спільнотне слухання Божого слова, спільна молитва створювали фундамент для наших взаємин і для спільної християнської дії пізніше поза межами нашої зустрічі .

Ми дуже вдячні всім учасникам і організаторам. Це був чудовий час спільного перебування та молитви.

Представники з парафії Рокитне: пані Ядвіга, пані Оксана, та Софія.

foto7

foto Oleg3

foto3!