17 жовтня, відзначається Всесвітній день боротьби з бідністю. Цього дня в черговий раз нагадують про проблеми безхатченків, людей, які опинились на узбіччі соціуму. Житомир звісно є не виключенням і в нашому місті існує чимало саме таких покинутих людей.

    Ініціативна група активних мешканців  Житомира «ДоВіра» за пітримки благодійників та депутатів житомирської місьради сьогодні провели доброчинну акцію – біля пам’ятника жертвам Голодомору на майдані Путятинському вони разом з священниками та безхатченками висадили крокуси.

       Кажуть, що крокуси, як і безхатченки, змушені переживати зиму під снігом, а висадивши клумбу -   вкотре нагадали про проблему безпритульних людей в місті, з яких не всі переживуть холод.

    Перед початком висадки для учасників акції провели невеликий інструктаж як садити квіти, роздали інструменти та рукавички.

  До акції приєдналися студенти ЖДУ ім.І.Франка, священнослужителі та особисто настоятель Михайлівського собору о.Богдан Бойко, депутати міськради і облради.Зокрема, останні принесли з собою пакети із теплими речами, які по закінченню акції передали безхатченкам.

    Після колективної висадки квітів, усі разом з о.Богданом помолилися за тих, хто живе на вулиці і тих, хто там помирає, а їх імена знає лише Бог.

    Нагадаємо, що з 17 жовтня по 25 грудня в Житомирі оголошується збір харчів, одягу та засобів гігієни для місцевих безхатченків у рамках акції “Допоможи нам допомогти іншим”.

 

Дивись відео:

У Житомирі в центрі міста активісти громадських організацій висадили сотні крокусів.

 

АКЦІЯ “ПОСАДИ КРОКУС – ВРЯТУЙ ЖИТТЯ”

 

Prezentacja