вул. Довга 120

район Таірова

65104 м.Одеса

Тел.:(0482)45-95-42


Служба Божа в неділю:

8.00 – (9.00 зима) польська мова;

10.00 – (11.30 зима) російська мова;

17.00 – українська мова.

Служба Божа щоденна:

18.30 – російська мова

8.00 – в суботу.

 В травні 2002 року святіший отець Іоан Павло ІІ встановив на території України дві нові дієцезії: Харківсько-Запорізьку, Одесько-Сімферопольську.

Дієцезія Одесько-Сімферопольська повстала з частини території Кам’янець-Подільської дієцезії. Її пастирем став єпископ Броніслав Бернацький.

Спізнавши душпастирські потреби новоповсталої дієцезії, єпископ Броніслав Бернацький вирішив створити нову парафію в Одесі. Побачивши працю отців-паллотинів для добра місцевої Церкви, він звернувся з проханням про створення цієї парафії та побудову нового храму, який в майбутньому став би місцем поклоніння Божої Матері Фатімської.

 Отці-паллотини з охочим серцем прийняли це прохання. На початку невелика кількість віруючих не мала постійного місця для спільної молитви. Недільні і святкові богослужіння відбувались в орендованих приміщеннях. Весною 2003 року за допомогою Місійного Секретаріату отців-паллотинів з Польщі, парафія змогла придбати квартиру по вулиці академіка Корольова. Після її ремонту, яким займався отець-настоятель Владислав Лукасевич SAC, там повстала постійна каплиця і помешкання для священика. 13 жовтня 2005 року, в день пам’яті об’явлень в Фатімі, єпископ дієцезії Броніслав Бернацький освятив цю каплицю, де з цього часу щоденно відбуваються богослужіння.

В річницю посвячення каплиці в 2006 році було створено Коло Живого Розарію, а під час перших душпастирських відвідин вже майже 50 родин прийняло священника. Праця в парафії Матері Божої Фатимської в Одесі вимагала особливих старань і розмов з міською владою, члени котрої не розуміли, і до цього часу не до кінця розуміють „голоду віри” страждаючого народу. Завдяки заступництву Матері Божої Фатимської, яка є покровителькою не тільки парафії, але також і цілої делегатури Товариства Католицького Апостольства на Україні, було вирішено багато урядових справ. Парафія отримала згоду на розпочаття пошуків території для будови святині, як вираз подяки і турботи про навернення тих, котрим роки комунізму вирвали Бога з серця.

В 2007 році вдалося купити ділянку разом з будинком. О. Анатолій Сіцінський SAC відразу приступив до впорядкування території та будови каплиці.

Урочистість посвячення новозбудованої каплиці в день 27.01.2008р. Оридинарієм одесько – сімферопольської дієцезії, Єпископом Броніславом Бернацький, стала явним знаком особливої турботи Матері Божої Фатимської про те, щоб в майбутньому в Одесі був збудований Санктуарій під ЇЇ ім’ям

Завдяки стабілізації ситуації можна було розпочати душпастерську працю: катехізацію, молитовні зустрічі, а також для охочих навчання польської мови. Парафія є молодою, енергійною, перспективною. А найбільшим прагненням її є побудова справжнього храму Божої Матері Фатівської. Надіємось, що з Божою та людською допомогою це збудеться.

Отці також доїжджають до невеликої парафії неподалік Одеси, в селі Дачне.