Отці-паллотини

Офіційна назва спільноти -

Товариство Католицького Апостольства – SAC,

популярно - паллотини.

Ми є спільнота отців і братів, засновником якої є св. Вікентій Паллоттті (1795-1850).

Наше Товариство являється центральною спільнотою в Об’єднанні Католицького Апостольства і тому є відповідальне в неабиякий спосіб за апостольську віддачу і духове життя цілого Об’єднання.

Отці і брати творять родину паллотинів. Нашим посвяченням ми повністю віддаємо себе Богу і прирікаємо наслідувати Христа в способі життя ухваленим правом Товариства. Тому прирікаємо Товариству: чистоту, вбозтво, послух, витривалість, спільноту благ і дух служби.

Наше Товариство являється братньою спільнотою, якій Господь доручив через нашого Засновника особливу апостольську місію. Маємо виконати цю місію у спільноті життя і праці за прикладом першої Єрусалимської спільноти.

Довбиш- зустріч паллотинська- осінь-2013

 Ми вважаємо за власні ідеали Святого Вікентія і зобов’язуємося оживлювати віру і християнську любов між католиками, а також розбуджувати в них переконання щодо їхнього покликання до апостольства і його реалізацію. Прикладаємо всі зусилля до зміцнення єдності між католиками і заохочуємо їх до апостольської діяльності в Церкві аби її місія була більш ефективнішою.

Основою Товариства є «caritas Christi urget nos» - любов Христа спонукає нас. Це власне милосердя Христа спонукає нас до апостольської праці.

Святий Вікентій Паллотті залишив слова, які є сенсом паллотинського існування. «Ad infinitam Dei gloriam» – для нескінченної хвали Божої.

Заступницею Товариства, а також Об’єднання, є Марія Цариця Апостолів.Вона, згодом за Христом, є найдосконалішим взірцем для нашого апостоляту.

Делегатура Матері Божої Фатімської на Україні підпорядковується Східній провінції Христа Царя в Польщі.